Polikarbonát, mint szoláris burok

A Solar Decathlon a világ egyik legjelentősebb nemzetközi, építőipari innovációs versenye, melyet egyetemek között rendeznek meg. A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult útjára 2002-ben, mára pedig a világ számos országára, így Magyarországra is kiterjesztésre került.



Célja, hogy egy olyan együttműködési rendszert hozzon létre, melyben
  • a fiatalok kreativitása és innovációs képessége,
  • az egyetemi kutató-fejlesztők,
  • az építőiparban résztvevő vállalatok,
  • szponzorok közös munkája révén innovatív, energiahatékony házakat terveznek a jövőnek.


A tervek középpontjában a megújuló energia, a tudatos erőforrás használata és a fenntarthatóság áll. A verseny során nem csak terveket készítenek, hanem meg is építik a kiválasztásra kerülő pályaműveket, így a versenynek köszönhetően egy innovatív lakóházakat bemutató "mintaházpark" jött létre. Ennek a kiállításnak 2019-ben Szentendre adott otthont, ahol a felépült mintaházak nem csak a szakma, de a lakossági nagyközönség számára is látogathatók.



A versenyen számos érdekes és trendi ház között járkálhatnak, nézelődhetnek az érdeklődők. Az egyik ház azonban a felhasznált polikarbonát anyagok miatt is fontos volt számunkra. A számos energiahatékonyságot szolgáló újítás között a polikarbonát anyagot kedvelők számára igazi különlegesség lehet, hogy az egyik mintaházban a déli oldalon kialakított mobil naptér például polikarbonát tolófalával télen szoláris burokként látja el energiával az épületet.









Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a klímaválsággal összefüggésben mekkora feladatunk van emberként, illetve építőanyag forgalmazóként is. Korábban már írtunk róla, hogy mennyire nem mindegy, hogy milyen mértékű „ökológiai lábnyom”-ot hagyunk magunk után és ezt mennyire tudjuk befolyásolni (Cikk elolvasása itt!). Egy silány minőségű polikarbonát és egy kiváló minőségű polikarbonát megvásárlása esetén, mire figyeljünk, miért fontos annyira, hogy tudatos döntést hozzunk és megfelelően válasszunk!
A weboldalunkon található cikkek segítségével:
  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN