Védje a környezetet!

Életünk során rengeteg műanyag terméket vásárolunk.

Ezek a termékek pozitívan járulnak hozzá a kényelmes életünk megalapozásához. A polikarbonát anyagok ma már számos területen kiváltják az üveget, azonban gyakran felmerül a kérdés, mi történik a már elöregedett, tönkrement anyagokkal? 

Valójában a kérdés lényege inkább az, hogy mennyi ilyen anyag termelődik az életünk során? 

Vásárlóként megdöbbentően nagy az egyéni felelősségünk abban, hogy mérsékeljük a környezetszennyezést. Az új anyagok gyártásánál gyáraink a teljes anyagmennyiség 5-10 %-át visszadarált (újrahasznosított) anyagokkal töltik fel. Tehát amennyiben az általunk forgalmazott termékek 15-20 évig ellátják feladatukat, úgy egy olyan egyenletes eloszlásban kerül az anyag vissza a feldolgozásba, hogy nem keletkezik fölösleges hulladék. 


Ez a hosszú élettartam azonban csak egy esetben valósítható meg:

Ha nem kezdi el az iparág - az árverseny hatására - elkeserítően nagy mennyiségben gyártani a könnyített anyagokat.
A könnyített anyagok elterjedésének támogatásával nem csak a környezetünkre róhatunk fájdalmasan nagy terhet, hanem pénztárcánkra is, hiszen ezen anyagok élettartama is természetesen csupán töredéke az elvárhatónak. 


Gondolkodjunk el ezen egy picit!

Polikarbonátos példára átültetve ez annyit jelent, hogy amennyiben Ön a normál súlyú polikarbonát lemezeket vásárolja meg (10 mm-es lemez esetén ez 1,7 kg/m2), úgy azok 15-20 évig is jó minőségben látják majd el feladatukat és nem borítják fel a visszadolgozás törékeny egyensúlyát.  
Tudatossággal nem csak elképesztően sok pénzt spórolhatunk meg magunknak, hiszen a gyakori (3-5 évenkénti) polikarbonát csere elborzasztóan sok időt, energiát is felemészt.


Odafigyeléssel gyermekeinknek egy élhetőbb bolygót biztosíthatunk.


Legyen ebben Ön is a Partnerünk!  

Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát lemez
Brett Martin
4.499 Ft +Áfa -tól / m2

Légkamrás polikarbonát

 Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

Tovább »

Tömör polikarbonát lemez


Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

Tovább »

Polikarbonát trapézlemez


Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

Tovább »