Pearlescent–több fényt és kellemesebb klímát kínálunk!

Pearlescent – több fényt és kellemesebb klímát kínálunk!

Az üveghelyettesítő anyagok kiválasztásánál évek óta fejtörést okozott, hogy melyik polikarbonátunkat ajánljuk abban az esetben, ha a fedésre váró területen maximális fényre de csökkent hőáteresztésre volna szükség.

gyöngyház hővisszaverős polikarbonát


Gyakorlati példát nézve:

Legyen világos de ne melegedjen túl a fedett terület!

Legyen szó garázsról, melléképületről vagy bármilyen kisebb-nagyobb ipari, mezőgazdasági létesítményről.

Egyik kedvelt anyagunk, a bronz vagy barna/füstszínű polikarbonát nagy előnye, hogy képes a napsugarak nagy részét megszűrni, ezért alatta kevésbé lesz meleg. A bronz szín olyan hatást kelt mintha napszemüvegben lennénk, mivel a napfény nagy részét lecsökkenti ezáltal árnyékosabb hatást is kelt,  sajnos azonban a színhűség nem marad meg alatta. A bronzszínű polikarbonát tetőt ezért olyan helyekre ajánljuk csak, ahol egy déli fekvésű helyiségünkbe oldalról kellő mennyiségű fény tud bejutni pl: terasztető, előtető.

No de mi a helyzet akkor, ha ez a bizonyos oldalirányú fény nem áll rendelkezésünkre vagy kevésbé napos fekvésű az építményünk?

Megoldást jelent még az opál színű polikarbonát anyagunk, amely alatt sokkal komfortosabb érezhetjük magunkat, mivel a napfény nem olyan intenzíven hatol át a lemezeken. Az opál lemez alatt a belső tér felmelegedése valamivel kisebb mértékű a víztiszta anyagéhoz képest, ezért praktikus megoldás lakó és munkaterek fölé egyaránt. Esztétikailag nagyon kellemes élményt nyújt, a lágy és kontúrmentesre szórt fényben nem csillog a lap belső oldala, nincs alatta „üvegház hatás”, a színhűség megmarad és a a szennyeződések is kevésbé látszanak meg rajta.

És mi a helyzet akkor, ha nekünk sokkal több fényre van szükségünk?

Miként tudnánk meggátolni, vagy legalább csökkenteni a napsugárzás általi túlzott hő bejutását az épületünkbe úgy, hogy a fény átjutását ne vagy csak minimálisan korlátozzuk?

Évekkel ezelőtt több gyár is piacra dobott egy speciális bevonatot, ami a hő  közel 60 %-át visszaveri. A probléma azokkal a termékekkel mindössze annyi, hogy a bevonat sajnos a fény jelentős részét is kizárta az alatta lévő helységből.

2018-ban a Brett Martin egy teljesen új anyaggal robbant be a piacra, amely amellett, hogy visszaveri a hő 60 %-át, még a fény bejutását sem gátolja, SŐT…..

Az új bevonat elnevezése:  Pearlescent

Nézzük az adatokat, beszéljenek a számok:
termék színe                     fény beeresztése           hő visszaverése
víztiszta lemez                                 62%                                       38%
opál lemez                                         28%                                       57%
régi hő visszaverő                           10%                                       60%
pearlescent                                      44%                                       60%






Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát lemez

üregkamrás polikarbonát lemez

Brett Martin
3.990 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN