Miért válasszon polikarbonátot az energetikai felújításához?

Raktárak, üzemcsarnokok, mezőgazdasági épületek, gyárak vagy bármely más nagy épület (iskolák, kórházak, irodaházak) esetében kiemelkedő fontossággal bírnak az energetikai felújítások.

Biztosan Önben is felmerült már a gondolat, hogy nemcsak a fűtés, hanem nagyobb épületek, magasabb fényigényű terek, munkaterületek esetében elképesztő jelentősége van a fénynek.


Kontinentális éghajlatunkon nyáron számíthatunk a legtöbb, leghosszabban tartó napsütésre, tavasszal és ősszel már sokkal kevesebb fénnyel ajándékoz meg minket a természet, télen pedig nemcsak a nepsütéses órák száma a kevesebb, hanem gyakran napokig, sőt hetekig felhős, borús, havas időjárások is tovább csökkentik a nekünk jutó fényt. Orvosaink folyamatosan felhívják figyelmünket, hogy a szervezetünket érő napfény hiánya milyen betegségek kirobbantója lehet, ezzel ösztönöznek bennünket pl. a D vitamin pótlására. Tudjuk, hogy a napfény hiánya kihat fizikai egészségünkön kívül hangulatunkra, érzelemvilágunkra, súlyos esetben melankólikus állapotokig fokozódhat a helyzet.


Nagyobb épületek esetében, ahol sokan dolgoznak, és emberek százai töltik nappali idejük nagy részét, a fény szintjének növelése tehát kétségtelenül fontos tényező. A design lámpák, led-es fényforrások virágkorát éljük, de tegyük a szívünkre a kezünket!

Azért a valódi simogató napsütésnél nem létezik jobb.
Igen, kevesebb jut belőle télen, de használjuk ki!Nem azt mondjuk, hogy ne alkalmazzuk a világítástechnikai csoda újdonságokat, inkább arról szeretnénk meggyőzni Önt, hogy ötvözze a kettőt, hogy egymást kiegészítve erősítsék hatásukat, a munkatársak, kollégák mentális jóllétének maximális elősegítése érdekében. Bizonyára Ön is olvasott már számos hr tanulmányt azzal kapcsolatban, hogy mennyire más a dolgozók munkakedve, hozzáállása egy kellemes munkakörnyezetben, és ez mennyivel képes növelni a hatékonyságot…Amint eljutunk az energetikai felújítás gondolatához, fontoljuk meg tehát a felül- és oldalbevilágítók cseréjét, hogy a természetes fény oldalról, fentről is áramolhasson a terekbe. Ezen területek fedésére az egyik legkiválóbb építőanyag a polikarbonát lemez, hiszen jó hőszigetelő és áldásos fényáteresztő képessége miatt nagyon magas fűtési és mesterséges fényre fordított költséget takaríthatunk meg. Egy ilyen beruházás esetében Uniós és energetikai pályázatok is segíthetik terveik megvalósítását. Az energetikai felújítások terén nyert pályázatok elterjedése miatt, Magyarországon is nagyon sok gyár és cég kezdett bele a fejlesztésekbe, azonban sokan kizárólag a komplex felújításban tudnak segítséget adni.Cégünk a Schnaider Polymetall Kft. a britt Brett Martin cég Marlon márkanéven ismert, prémium márkájú porlikarbonát importőre.
  • Marlon polikarbonátjaink tradicionális, teljessúlyú termékek, melyek maximális UV védelemmel rendelkező, szűz anyagból készülnek.
  • A Marlon márkanéven futó termékeket a világ nagypresztízsű beruházásainál használják, pl: Preimier League futballstadionok, repülőterek, hotelek stb.}
  • Termékeink európai ISO, CE minősítésűek,
  • rendelkeznek továbbá Európán kívüli tanúsítványokkal valamint a nagy jelentőséggel bíró európai EPDA tagsággal is.
  • Az anyagok UV-védelmére vállalt 10 éves garancia a kivitelezést követő években is megadja a maximális nyugalmat  mind a tervezőknek, mind a kivitelezőknek, a felhasználó megbízónak pedig hosszú évekre szóló megelégedett használatot garantál.
  • Anyagaink beépítése során is számos építészeti díjjal büszkélkedhetnek.
  • Megrendelőink, például a nemrégiben EPSE díjat nyert romániai Four Seasons Hotel esetében, illetve büszkék vagyunk a makói gyógyfürdő (Hagymatikum)  felső bevilágító elemére,  melyekhez a polikarbonátot cégünk szállította. 
Fontos, hogy a felújítási projektek esetében részfeladatokban is szakmai segítséget tudunk nyújtani Önnek.
Kérje javaslatunkat már a tervezési kiírásnál, hogy cége már a legjobb megoldással pályázhasson az energetikai fejlesztésekre!

Munkatásaink várják megkeresését.

Schnaider Polymetall Kft.
2120 Dunakeszi, Belterület hrsz. 7990
(Pallag u., ALDI mögötti csarnok)
tel. : 27 / 540-190; fax : 27 / 540-197
e-mail : webshop@polymetall.hu

Légkamrás polikarbonát

Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

Tovább »

Tömör polikarbonát lemez

Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

Tovább »

Polikarbonát trapézlemez

Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

Tovább »

Hasznos cikkek

2022.09.15
Melyik színt válasszam?


Rengeteg alternatíva lehetséges a polikarbonátok terén. Szeretnénk bemutatni, hogy melyik szín esetében milyen előnyökkel és hátrányokkal kell számolnunk.

 

BŐVEBBEN

2022.09.04
Üveg vagy polikarbonát?


20-25 évvel ezelőtt még a lakosság nem ismerte a polikarbonátot, így egyszerű volt a döntés. Manapság viszont számtalan kérdést kell megvizsgálnunk!

BŐVEBBEN

2022.08.09
Miért pont ezt a polikarbonátot !?

Az olcsó polikarbonát gyakran drága. Ne válasszony könnyített anyagot, elmondjuk azt is, hogy miért!

BŐVEBBEN