Egyre javuló U-értékek

Az építészet minden területén egyre nagyobb jelentőséggel bír a termékek szigetelési képessége. - Néha talán már túlzottan is.

Az elmúlt 10 év alatt ez a kérdés sokat foglalkoztatta a polikarbonát gyártókat is, hogy miként tudnának eleget tenni az új kor elvárásainak.


polikarbonát fal energiahatékony szigetelés

A leggyakrabban használt lemezek (10 mm vastag) eredetileg 1 kamrás termékek voltak. Ez a termék megközelítőleg 3,1 W/m2K hő átbocsájtással bírt. Ez nagyjából megegyezett a 2 rétegű üveg értékeivel.
Az évek során elvárás lett a szigetelés egyre kedvezőbb értéke.
Polikarbonátnál ezt az igényt a belső kamrák létrehozásával sikerült kielégíteni. 
Először 1, ma viszont már 3 belső fal is található a termék szerkezetében. Ezzel mára  2.5 W/m2K hő átbocsájtási tényezőt tudunk elérni.
Amennyiben ennél még jobb értékek elérése a cél, úgy lehetőség van egy vastagabb termék kiválasztására is, amely 16,25,32 vagy 40 mm vastag is lehet, akár 8 belső kamrával ellátva. Ez a termék már 0,99 W/m2K hő átbocsájtást is el tudunk érni.
 
Ez nagyon szép eredmény egy bevilágító felületnél, azonban az általános túlszigetelés tényére is érdemes odafigyelni!
Manapság jellemzővé vált, hogy minden felületünket a legkomolyabb szigeteléssel látjuk el, ezzel elérve a rezsi költségünk nulla közelébe való redukálást. Viszont sajnálatosan arra már nem fordítunk elegendő figyelmet, hogy ilyen drasztikus szigetelés esetén szükségünk lesz egy mesterséges légcserére is, különben komoly egészségügyi károsodást okozhatunk magunknak és szeretteinknek. Ez viszont azt eredményezi, hogy ennek a rendszernek a kialakítása jelentős többlet költségeket fog jelenteni számunkra. Tehát érdemes ezzel a problémával is kalkulálni, mielőtt túlzásokba esnénk!
Polikarbonát tekintetében azzal is számolni kell, hogy a vastagság növekedésével, veszítünk a termék hajlíthatóságából is, így a kedvelt íves felületek csak enyhén, vagy egyáltalán nem lesznek elérhetőek.




Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát lemez

üregkamrás polikarbonát lemez

Brett Martin
3.990 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN