Kosár áttekintése

Üres a kosár.

Folytatás regisztráció nélkül

Nem kívánok élni a regisztráció nyújtottal előnyökkel. Az alábbi formon megadom a számlázáshoz szükséges adatokat.

Belépés

Már vásároltam vagy regisztráltam korábban, tudom mire van szükségem. Szeretném kihasználni a regisztráció nyújtotta előnyöket, például a bizonylataim nyomon követését.



Szállítási adatok

Számlázási adatok

Szállítási címmel megegyeznek
Megadom külön, adószámot is adok

Áruátvétel módja

Személyesen
A megrendelt termékeket átveheti telephelyünkön:
2120 Dunakeszi, Pallag u. 70. (Aldi mögött)
árukiadás: hétfő-péntek, 8:00-16:00
Szállítással
Szállítási díj: Ft

Számlafizetés módja

Raktárban, átvételkor személyesen
Banki előre átutalással

Van kuponkódja?

Megrendelés

A megrendelés elküldésével Ön írásos megrendelést ad le, mely a vonatkozó rendeletek értelmében Szerződésnek minősül.

Tájékoztatjuk, hogy a megrendelés automatikus nyugtázása nem minősül visszaigazolásnak! Munkatársaink hamarosan tájékoztatják Önt a személyes áruátvétel dátumáról vagy kiszállításos rendelés esetén a kézbesítés várható időpontjáról. A visszaigazolás megküldéséig szíves türelmüket kérjük. Köszönjük, hogy tőlünk rendel!



Megismertem az Adatkezelési szabályzatot
Elfogadom az ÁSZF-et
Elfogadom a fuvarozási irányelveket

Rodeca 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszer


Rodeca polikarbonát falpanel referencia energiahatékony

A jövőnk megköveteli, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessünk a környezetünk megóvására.

Ennek egyik alapja a modern épületek építése, ahol hosszú távon is figyelembe veszik az év közbeni energiafelhasználást.

Olyan csarnokok, épületek tervezése, ahol minél több bevilágító ablakok alkalmazásával a mesterséges fényt és annak költségeit minimalizálhatják. Erre fejlesztette ki a német Rodeca gyár a 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszert.

A termékkör egy egységet jelent, ami egy modern polikarbonát termékcsaládból és kiegészítő elemeiből áll. A polikarbonát lemezek 40 mm-es anyagból készülnek, amelyek vastagabbak a hagyományos beépítésekkor használt anyagoknál (10, 16 vagy 25 mm). Ennek fő oka, hogy a polikarbonát falpanel rendszer kevesebb tartószerkezet mellett, több terhelést is kibírjon az általános társaihoz képest. A lemezek belseje egy úgynevezett rücskös, porózus réteggel van ellátva, aminek nagy előnye az üvegházhatás csökkentése. Ezt a technikát alkalmazzák modern csarnokokban vagy nagy bevilágító felületű hangárakban is. A falpanel rendszer egyik fontos eleme a keretprofil, melyből a gyártó és forgalmazó az igényekhez mérten több alternatívát is kínál. Ezek között megtalálható a standard alsó profilon kívül több fajta párkányos változat, illetve a könnyebb szerelhetőség érdekében a szétszedhető keretprofil is. Az új elvárásoknak megfelelően a keretrendszerek külső és belső gumitömítéssel vannak ellátva, és minden profilhoz külön profilösszekötő lett kifejlesztve. A modern keretprofil 99 %-ban felhasználható akár a régi, standard fém keretekbe, így a legtöbb esetben a 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszer beépítése nem jár a régi szerkezetek bontásával. Ennek nagy előnye a költséghatékonyság, hiszen nem szükséges egy esetleges régi épületet sem belülről, sem pedig kívülről javítgatni vagy újrafesteni.

A polikarbonát lemezek 50 cm szélesek, amelyek úgynevezett kuplungszerkezetesek (nútféder), így a táblák sorolásánál nincsenek plusz profilok, a bevilágító felület egy homogén egységet képez. Keretprofil csak körben található, melynek előnye az egységes fény megteremtése. A lemezek belsejénél már említett porózus réteg szórt fényt képző hatása révén a lépcsők alatt elenyésző lesz az árnyékképződés a hagyományos üvegekkel szemben. A régi kopolit elemek hőszigetelő tényezője kb. 3-4 W/m²K volt, ezzel szemben a 40 mm-es polikarbonát falpanel lemez U értéke már akár az 1 W/m²K értéket is megközelítheti, ami a mai modern lakóházakban is előírt többrétegű, gázos üvegek értékének felel meg. A polikarbonát rendszer további előnye még a rugalmassága, ezért is terjedt el a polikarbonát lemezeknél „A törhetetlen üveg” becenév. A lemezek súlya m²-ként csak kb. 4 kilogramm az akár kb. 10 – 20 kg/m²-es üveggel szemben, így a régi épületek alapját nagymértékben tehermentesíteni tudjuk a bevilágító felület modernizálásával. Amennyiben a kibontott részeknél nyitható felületre is igény van, úgy a falpanel rendszerben megtalálható több ablaktípus között is kedvünk szerint válogathatunk.
A 40 mm-es polikarbonát rendszer további előnye, hogy nem csak az új épületeknél vagy a kopolit üveg kiváltásánál alkalmazható, hanem a hagyományos egy vagy több rétegű üveg vagy a még régebbi drótüveg cseréjére is használható.

Egyik referenciánk, a IV. kerületben található 2019-ben elkészült UTE csarnok homlokzati bevilágítói. A szigorú műszaki követelményeknek megfelelően ezen a kivitelezésen porszórt, hőhídmentes profilokat alkalmaztunk. A különleges igény miatt a 2540-7 egyedi lila színű és a 2540-10 cikkszámú, 10 falas, 1 W/m²K értékű víztiszta színű lemezeket terveztettük és építtettük be. Ennek folytatásaként 2020-ban a következő UTE épület bevilágítói is elkészültek az említett német Rodeca 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszerünkkel.
Magasabb hőszigetelésű épületeknél a 60 mm vastag lemezünket használjuk. 2019-ben a szintén IV. kerületben található 18 Gold Boys Sportegyesület - REGI Kosárcsarnoknál is ezt a termékünket használtuk. Ennek, a 2560-12 cikkszámú, 12 falas polikarbonát lemeznek a hőszigetelő képessége már 0,71 – 0,77 W/m²K közötti, ami kimagasló az ablakbevilágítók között.
Egyedi igényeknél RAL szín alapján is lehet Decolor és Bicolor fedőnevű gyártást kérni vagy akár az egyre elterjedtebb Heatbloc elnevezésű, hővisszaverő réteggel ellátott polikarbonát falpanel lemezünket.

Rodeca termék információkkal és rendeléssel kapcsolatosan kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON vagy további elérhetőségeinken >>>

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN