Solar, hővisszaverős gyöngyházfényű lemezek - Megoldás a hőségre

Egy meleg napon mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan is lehetne egyszerre kihasználni és élvezni a nyár adta természetben lévő lehetőségeket úgy, hogy védettek legyünk az erős napsugárzás ellen.
 
A víztiszta színű lemezek előnye a nagy fényáteresztő képesség. Ezeket a lemezeket azokban az esetekben szoktuk ajánlani, amikor nagy szükség van arra, hogy egy szoba nyáron is a lehető legtöbb fényt kapja. Ilyenkor egy víztiszta színű előtető sem fogja nagy mértékben besötétíteni a hálószobánkat vagy nappalinkat. Viszont a nagy fényáteresztés miatt ezen előtetők alatt nyáron sokáig tartózkodni a meleg és az égető napsugárzás miatt nem lehet. Egy időben erre a problémára az opál színű lemez adott megoldást. Ennek előnye a fehér színe mivoltából adódóan a kevesebb hőáteresztés. Ez alá már ki lehet ülni a nagy nyári napsütésben, de ezen előnye mellett a belső térbe jutó fényből viszont sokat visszatart, ahol ez sötétebb szobákat eredményez.

A túlzott árnyékolás kiküszöbölésére fejlesztette ki gyártónk a gyöngyházfényű lemezeket. Azon kívül, hogy több fényt engednek be, mint az opál színű lemezek, -így ablakok elé is beépíthetőek-, még egy 60 %-os hővisszaverő réteggel is el vannak látva. Ezzel biztosítva a nyári nagy melegben, hogy akár egész nap a terasz adta lehetőségeket élvezzük: ebédeljünk, olvassunk, társasozzunk, pihenjünk. Ugyanis nem lesz alatta az erős napsugárzás miatti égető érzésünk. 


 
Télikerteknél már nem a 10 vagy a 16 mm-es, hanem a jobb hőszigetelő képességű 25 és 32 mm-es lemezeinket ajánljuk. A zárt tereknél a gyöngyházfényű lemezekkel könnyen elkerülhetjük a víztiszta színű lemezek által tapasztalható üvegházhatást és a hőszigetelés miatt ősszel és télen is élvezhetjük a napsütéses napokat, amikor bár a levegő hőmérséklete már nem meleg, de a fénye kellemes hangulatot varázsol a házunkba. A vastag lemez további előnye, hogy kevesebb alátámasztás, tartó szükséges a polikarbonát fedés alá. 
 
A gyöngyházfényű lemezekkel olyan megoldást nyújt Önnek a Schnaider Polymetall Kft., amellyel egy hővisszaverős pergola alatt a nyári ebéd is jobban esik és biztosított az egész napos kikapcsolódás, és téli napokon a meleg szobából élvezheti a beáramló napfény bizsergető hangulatát.

Teremtse meg Ön is otthonában ezt a nyugalommal teli környezetet.
 
 • Légkamrás polikarbonát

  Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

  Tovább »

 • Tömör polikarbonát lemez

  Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

  Tovább »

 • Polikarbonát trapézlemez

  Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

  Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN