Rezsicsökkentés felső fokon

A növekvő rezsiköltségek miatt egyre több olyan építkezéssel találkozunk, ahol kiemelkedően nagy hangsúlyt fektetnek a rezsiköltségek átgondolására, csökkentésük megoldására. Az energiahatékonyság átgondolása nagyban befolyásolja a fűtésre és világításra szánt költségeket. Ez nemcsak az új épületek tervezésénél szempont, hanem a régi épületek költséghatékonyságát is érinti. Az elavult csarnokoknál, általában minden évben lehetőség van az Energetikai pályázatokon való részvételre.
 
Ennek érdekében, a Magyarországon jelentős mértékben jelenlévő régi ipari épületeknél cégünk a felülvilágító és kopolit üveg cserékben, beépítésekben tud megfelelő segítséget nyújtani. Ezek felületei általában elavultak, és a külső rétegek, mint üveg, poliészter anyagok cserére szorulnak. A rossz hőszigetelő képességekkel és kevés fényáteresztéssel rendelkező bevilágítók az idő előrehaladtával megrepedeznek, bekoszolódnak. Ezekre a Schnaider Polymetall Kft. a modern Lamilux típusú felülvilágító és a polikarbonát falpanel rendszereivel is megoldást biztosít. Akár donga sávra, szellőztető vagy füstelvezető kupolára lenne szükség, mint nagykereskedő cég plusz szolgáltatásként a beépítést és kivitelezést is vállaljuk. Az oldalbevilágítók kiváltására a német precizitású Rodeca 40 és 60 mm vastag polikarbonát falpanel rendszerét preferáljuk. A régi kopolit elemek hőszigetelő tényezője kb. 3-4 W/m²K volt. A folyamatos fejlesztések eredményeként a kopolit üveges bevilágítókat akár egy nagy fényáteresztő képességű, U = 0,8 - 1 W/m²K értékkel rendelkező felülettel is ki tudjuk váltani, ami a mai modern lakóházakban is előírt többrétegű, gázos üvegek értékének felel meg. 

Rezsicsökkentés felső fokon

A rendszer további előnye, hogy a hagyományos üvegablak bevilágítókkal ellentéteben a falpanel lemezek belseje egy úgynevezett rücskös, porózus réteggel van ellátva. Így az üvegházhatás csökkentése mellett a polikarbonát lemezek szórt fény képeznek, vagyis a csarnokokban jellemző árnykékképződések minimálisra szoríthatóak vissza. A modern keretprofilok 99 %-ban felhasználhatóak akár a régi, standard fém keretekbe, ezzel a legtöbb esetben a 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszer beépítése nem jár a régi szerkezetek bontásával. A polikarbonát lemezek 50 cm szélesek, amelyek úgynevezett kuplungszerkezetesek (nútféder), így a táblák sorolásánál nincsenek plusz profilok, a bevilágító felület egy homogén egységet képez. A lemezek súlya m²-ként csak kb. 4 kilogramm, így a régi épületek alapját nagymértékben tehermentesíteni tudjuk a bevilágító felület modernizálásával. Amennyiben a kibontott részeknél nyitható felületre is igény van, úgy a falpanel rendszerben megtalálható több ablaktípus között is kedvünk szerint válogathatunk. A 40 mm-es polikarbonát rendszer további előnye, hogy nemcsak az új épületeknél vagy a kopolit üveg kiváltásánál alkalmazható, hanem a hagyományos egy- vagy több rétegű nyílászárók, és a még régebbi drótüveg cseréjére is használható.
 
Ennek eredményeként a régi vagy új ipari épületeknél a többlet fény és a jó hőszigetelés kialakítása által a partnereink jelentős rezsiköltséget is megspórolhatnak. A Schnaider Polymetall Kft. szakmai tudásával, 25 éves tapasztalatával segíti Önt a választásban, és a kivitelezésben. 
 
  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN