Párazárás és páraáteresztés fontossága üregkamrás lemezeknél

Amikor már megszületett a döntés, hogy kocsibeállónk, teraszunk, pergolánk, stb...fedéséhez üregkamrás polikarbonátot választunk, elengedhetetlenül szükséges beszélnünk a megfelelő szerelési anyagok kiválasztásáról is.

Az ugyanis, hogy pérmium fedési anyagot választunk, akkor tud igazán évekig, évtizedekig jó állapotban is maradni, ha már beszereléskor azonnal gondoskodunk a megfelelő "párakezelésről".

 

Üregkamrás vagy más néven légkamrás polikarbonát választása esetében úgynevezett páraáteresztő szalagra lesz szükségünk a polikarbonát lemez nyitott kamravégeinek szakszerű lezárásához.


Jelen blogbejegyzésünkben egy videót mutatunk be, mely látványosan szemlélteti az üregkamrás lemezek „szellőztetésének/páramentesítésének” szükségességét.
 

„A páraáteresztő (szellőztető) szalag:

  • minimalizálja a lemez kamráiban a páralecsapódás veszélyét,
  • meggátolja a szennyeződés bejutását,
  • megelőzi az algásodást, "zöldülést", esztétikai romlást,
  • meggátolja a rovarok bejutását a kamrába,
  • egyik oldalon párazárás, másik oldalon páraáteresztés (szellőztetés), vagy mindkét oldalon páraáteresztés is lehetséges vele.
Az üregkamrás polikarbonáthoz ajánlott páramentesítő szalag webáruházunkban és Dunakeszi telephelyünkön megvásárolható.


Cikkben előforduló termékek

szalagok

szalagok

Polymetall
2.500 Ft +Áfa -tól / tekercsRészletek

Légkamrás polikarbonát

Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

Tovább »

Tömör polikarbonát lemez

Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

Tovább »

Polikarbonát trapézlemez

Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

Tovább »

Hasznos cikkek

2022.09.15
Melyik színt válasszam?


Rengeteg alternatíva lehetséges a polikarbonátok terén. Szeretnénk bemutatni, hogy melyik szín esetében milyen előnyökkel és hátrányokkal kell számolnunk.

 

BŐVEBBEN

2022.09.04
Üveg vagy polikarbonát?


20-25 évvel ezelőtt még a lakosság nem ismerte a polikarbonátot, így egyszerű volt a döntés. Manapság viszont számtalan kérdést kell megvizsgálnunk!

BŐVEBBEN

2022.08.09
Miért pont ezt a polikarbonátot !?

Az olcsó polikarbonát gyakran drága. Ne válasszony könnyített anyagot, elmondjuk azt is, hogy miért!

BŐVEBBEN