Miért pont ezt a polikarbonátot !?

Ez e kérdés manapság is komoly utánajárást igényel minden terméknél. A polikarbonát lemezek piacán is így van ez. Sok dolgot kell megvizsgálni, mire eldönthetjük biztosan, hogy melyik terméket, gyártmányt érdemes megvásárolni.

polikarbonát kamrák lejtés irányú állása

Az olcsó gyakran nagyon drága

Napjainkban az árösszehasonlító online felületeknek köszönhetően az emberek egy pillanat alatt listázni tudják a különböző gyártók árait polikarbonát termékekből is. A termék elnevezése és az ár a legfontosabb tényezőket azonban nem mutatja meg! Pedig fontos lenne, hogy tudatosan járjunk utána és megtudjuk, hogy miből adódnak az árkülönbségek. A régi mondás mostanában találóbb, mint valaha: “az olcsó gyakran nagyon drága”.

Mivel az internetet felületesen böngészők csak a legkedvezőbb ár megtalálására vadásznak, ezért egyes gyárak és kereskedők kapva kaptak az alkalmon és a minőség gyengítésével próbálnak piaci előnyhöz jutni. A vevők pedig sajnos bedőlnek ennek a trükknek. A polikarbonát termékek esetén egy jelentős súlycsökkentéssel hatalmas nyereséget értek el az ügyeskedők, mivel a vevők nem látták át, hogy a sokszor 20-30 %-os súlycsökkentés mellett csak egy 5-10 %-os árcsökkentést adtak az értékesítők, viszont azt már senki nem vizsgálta, hogy ez milyen hátrányokkal járhat.

Egy konkrét esettanumány

Ha egy komolyabb előtető esetében a polikarbonát 500.000 forintba kerül, akkor 50.000 forintot is megtakaríthatok a beruházásomnál a 10 %-kal kedvezőbb ár esetében.

Azonban elfelejtjük számolni azt, hogy ennél az építkezésnél a lemez beszereléséhez rengeteg tartozék szükséges, ami hasonló nagyságrendű összeget jelent mint maga a polikarbonát lemez, tehát itt elköltünk még 500.000 forintot.

Nyilván ahhoz, hogy ez az előtető elkészülhessen, kell egy tartószerkezet is, ami anyagválasztástól függően 1.000.000 forint körül lesz majd.

Amint ezt mind összeadjuk, akkor a 2.000.000 forintos beruházásnál kell kalkulálni azt az 50.000 forint megtakarítást, ami a beruházás 2,5 %-a, és akkor még nem kalkuláltuk a munkadíjat és az egyéb költségeket!

A végén hamar kiderülhet, hogy bizony a takarékoskodás csupán 1-1,5 % megtakarítást eredményezett!

Mindezért viszont milyen hátrányokat kell elszenvednünk:
  • A gyenge minőségű anyagválasztás miatt a tetőnk a normális 10-20 éves gondozás mentes kényelem helyett 3-5 éven belül cserére szorulhat egy esetleges jégeső miatt. Ebben az esetben a lemez cseréje esetén már is 20-25 %-kal már többe került valójában a beruházás és rengeteg időt is elrabol az életünkből ez a feladat!
  • A könnyebb termékekben kevesebb a belső falak száma, így ha később esetleg temperálni szeretnénk a területet, csak jóval magasabb költségen tehetjük azt meg.
Csupán ennek a két érvnek az átgondolása már elegendő ahhoz, hogy kiderüljön, csúnyán átverhetek, átverhetjük önmagunkat.

Kérjük! Ne hagyja, hogy az átgondolatlan döntés súlyos anyagi hátrányt okozzon az Ön számára!
  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN