Melyik színt válasszam?

Rengeteg alternatíva lehetséges a polikarbonátok terén. Szeretnénk bemutatni, hogy melyik szín esetében milyen előnyökkel és hátrányokkal kell számolnunk.

Víztiszta

Magyarországon a legkedveltebb megoldás. Vitathatatlan, hogy óriási előnye az, hogy ez engedi be a legtöbb fényt. Ez fontos a téli hónapok tekintetében, hisz kevés fényáteresztés esetén ebben az időszakban nagyon lesötétíthetjük a tető alatti ablakokkal ellátott helységeket. Azonban azt se felejtsük el, hogy nyáron viszont teljesen átengedjük a hőt, így a nyári napos időszakban elviselhetetlen meleg lesz alatta. Fenti okok miatt kifejezetten az északi és keleti homlokzatokra javasoljuk az alkalmazását!

Opál

A nyári hőség idején, felüdítő lehet az a tény, hogy ez a termék visszaveri a hő 25-30 %-át. Viszont fontos számolnunk azzal a hátránnyal, hogy ez a szín sajnos a fény jelentős részét is visszatartja, így már ez a nyári időszakban nem okoz problémát, azonban az őszi és téli időszakban rendkívül lesötétíti a mögötte lévő helységeket és ezért borongós hangulatot kölcsönözhet a szobának ilyenkor. A szín miatt egyáltalán nem lehet átlátni a lemezen, azonban ez jó szolgálatot nyújthat abban az esetben, ha a terasz fölött nagyon szöszölős növényzet található, vagy madárpiszok veszélye jellemző a területre. Fenti okok miatt kifejezetten a déli homlokzatokra javasoljuk az alkalmazását!

Bronz

Na itt aztán vannak óriási tévhitek. Sokan válasszák ezt a színt, mert hogy milyen kellemes árnyékot biztosít. Csalódást kell okoznom! Ez a termék a hőből egyáltalán nem ver vissza semmit!!! Csupán az érzékszerveink csapnak be minket, és valóban az agyunk kicsit hűvösebbet gondol a valóságnál. Viszont a fényből levesz elég sokat. Szóval több fény marad mint az opál lemezeknél, de azért ennél is kell fényhiánnyal kalkulálni a téli hónapokba. Szóval én azt szoktam javasolni, hogy csak akkor válasszuk ezt, ha nagyon vágyunk az egyébként rendkívül kellemes hangulatot árasztó fényre. Viszont azt is véssük az agyunkba, hogy ez a szín, színtévesztést eredményez, tehát ha vendégeink jönnek ebédre, akkor előre nyugtassuk meg őket, hogy a hús nem azért zöld mert romlott, hanem a polikarbonát színe tréfálja meg Őket. Fenti okok miatt kifejezetten oda javasoljuk, ahol ezeket a dolgokat el tudjuk fogadni!

Zöld, kék, stb

Magyarországon nem jellemzőek ezek a színek, raktárról nem elérhetőek. Jellemzően a mediterrán országokban kedveltek ezek a variációk, mivel azt gondolják, hogy ez alatt a rovarok nem szívesen tartózkodnak. Erre vonatkozó tudományos állásfoglalással én még valójában nem találkoztam. Minden esetre van néhány példa ezen színek használatára is, mint például a Újpest Fc csarnokát egy a protokolljukban meghatározott, kellemes lila színnel építettük meg. A végeredmény valóban nagyon impozáns lett. Ha valaki szeretne egy hasonló egyedi megoldást megvalósítani, akkor azzal az egy nehézséggel kell kalkulálnia, hogy 300 m2 anyagot kell megrendelni, hogy a gyártás megvalósulhasson. Fenti okok miatt kifejezetten azoknak ajánljuk, aki egy igazán egyedi épületet és különleges hangulatot kíván teremteni.

Gyöngyház

Ez a termék 4-5 éve érhető el a piacon. Gyárunknak ebben a kivitelben sikerült egyesíteni minden előnyt, amire egy felhasználó csak vágyhat. A lemezek a névtől elvárható gyöngyöző, selymes, enyhén opálos fényben pompáznak. Ez a speciális adalékanyag, ami ezt a hatást biztosítja, csupán 3-5 %-ot vesz el a fényáteresztésből, cserében azonban visszaveri a hő 60 %-át. Így végre megvalósulhat minden, amire csak vágyakozunk. Nyáron kellemes árnyékot biztosít a legnagyobb melegben is, viszont télen is biztosítja a szükséges fény a tető mögött rejtőző helységeinknek. Fenti okok miatt kifejezetten azoknak ajánljuk, akik az év minden szakaszában szeretnék élvezni a jól megérdemelt pihenés!

Polikarbonát színek széles választékban - a képen egy víztiszta tető.




Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát lemez

üregkamrás polikarbonát lemez

Brett Martin
3.990 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN