Jégesőben is polikarbonát-mert van megoldás

Manapság a természet kemény kihívások elé állítja a szabad felületekre beépített fedési termékeket.

Néhány évvel ezelőtt még rácsodálkoztunk, ha jégeső csapott le kishazánkra.

Az éghajlatváltozásnak köszönhetően a nyári időszakban ez a hír már akár hetente, havonta is olvasható és hallható a hírekben, az ember már meg sem lepődik rajta. Kicsi vígasz ez, de északi szomszédainknál, főleg Csehországban ez már 10 éve is természetes jelenség volt. Szóval nekünk más dolgunk sincs, mint eltanulni, hogy milyen megoldásokkal és hogy tudunk védekezni a szélsőséges időjárási körülmények, köztük pl. a jégeső ellen.

előfordulható jégeső nagyság

Magyarországon a közbeszédben elterjedni látszik egy tévhit, miszerint "a polikarbonát lemez óriási hátránya, hogy a jégeső hatalmas károkat ejt rajta". EZ ÓRIÁSI TÉVEDÉS!

Magyarországon sajnos minden termékről elmondható, hogy amikor közismerté válik és már hatalmas keresleti igény alakul ki rá, akkor egyes kereskedők azzal próbálnak piaci előnyt szerezni, hogy mindent elkövetnek a termék "jóárasításáért", olcsóbb áron való értékesítéséért. A polikarbonát lemezek esetében is bátran kijelenthetjük, hogy a csökkent árfekvés elérésének bizony ára van ám, amit Ön, kedves Érdeklődő fog megfizetni ha nem jár el elég körültekintően a vásárláskor! Miért?
Mert az olcsóbb ár elérésének legegyszerűbb módja, ha a gyártók "lekönnyítik" az anyagokat.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy már el is érkeztünk a probléma gyökeréhez!
A háztartások által legismertebb polikarbonát a 10 mm vastag, víztiszta lemez. Ennek a terméknek 1,7 kg/m2 a súlya.
Amennyiben Ön nálunk ezt a terméket választja, akkor 10 év UV védelmi és 5 év törésállási garanciát adunk hozzá.

Egyes trükkös kereskedők azonban rávették a gyárakat, hogy elég lenne ezt a terméket 1,5 kg/m2 súllyal gyártani, hisz statikailag az is elegendő a tetőre és ezt a különbséget a vevő a polikarbonát külső megjelenésén még nem veszi észre. Látszatra valóban nem feltűnő a különbség, azonban ha kicsit jobban utána számolunk, ez bizony 13 % súlycsökkentést eredményez, ebből pedig evidensen következik, hogy a könnyített anyag bizony megközelítőleg sem képes azokat a terheléseket elviselni, mint a standart anyagok.

A könnyített anyagok 2-3 év után már egy kisebb méretű jégeső hatására is átszakadnak és mehetnek a kukába, evvel pedig hatalmas szennyezést rónak a környezetünkre is.

Véleményünk szerint ez tulajdonképpen nem mást, mint egy egyszerű átverés, ami tudatos vásárlói magatartással megelőzhető és teljesen elkerülhető!
Az átverésre a laikus, nem körültekintő Vevő vásárláskor nem jön rá, hiszen a megvásárolni kívánt polikarbonát lap súlyára a vásárlásnál szinte senki nem kérdez rá. A trükkösebb eladók pedig természetesen a számlán ezt az adatot még csak véletlenül sem tüntetik fel.

De számoljunk csak kicsit tovább együtt: 2-3 éves távlatban egy ólcsónak tűnő, ám valójában egy nagyon drága vásárlásba lettünk belecsábítva!

A könnyített terméket csupán kb. 5 %-kal vehetjük meg olcsóbban mint egy normál terméket, ám ezért cserébe egy jelentősebben rövidebb élettartalmú terméket kaptunk.
A járulékos költségekről pedig még nem is beszéltünk! Egy jégkár-eset után nem csak a polikarbonát lapokat kell újra megvásárolni, hanem egy mestert is kell találni, aki lebontja és újra építi a tetőnket. Manapság jó szakembert találni elég nagy kihívás, ráadásul a munka kivitelezése is egy rendkívül drága feladat.
Egy normál súlyú termék vásárlása esetén 5 év törésállási garanciát kap, de valójában 10-15 évig is ellenálló tetőt nyerhet.

Kérjük, hogy ne hagyja magát becsapni, félrevezetni! Vásárlás előtt mindig tájékozódjon!

üregkamrás polikarbonát tető üvegezett szigetelt helyiség

A POIKARBONÁT TERMÉKEK JÓK!

Ha rossz tapasztalatokról hallunk vagy szenvedünk el, akkor ez annyit jelent, hogy vásárláskor sajnos nem voltunk elég körültekintőek. Esetleg hagytuk a rafináltabb kereskedőknek, hogy kihasználják a tájékozatlanságunkat.

Végül -de nem utolsó sorban és még csak nem is rémtörténetek elindítása végett: Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy mostanság már ULTRA KÖNNYŰ, azaz 1,3 kg/m2 súlyú anyagok is megjelentek a piacon!

Gondolkozzon, kérdezzen, tájékozódjon mielőtt vásárol!

Keressen bennünket, szakértő kollégáink segítenek a megfelelő anyag kiválasztásában!




  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN