Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

Megjelentek az első napsugarak, a hőmérséklet drasztikusan megemelkedett. Óhatatlan, hogy az ember ki kívánkozik a természetbe. Aki olyan szerencsés, hogy kertes házban lakik, a tulipánok és jácintok, a virágzó fák megjelenésével arra csábul, hogy rendezgesse kis kertjét. Ahhoz adunk most ötletet, hogy a bolondos április csodaszép időjárása és a még hideg reggelei ne ontsák ki egymást, vagyis terveink, kerti növényeinkről való gondoskodásunk ne legyen hiábavaló.

Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz
 
Tavasszal ugyanis a növények különleges gondoskodást igényelnek, és ehhez barkácsolhatunk egyedi méretű „növényházakat”, magas ágyásokat polikarbonátból. A polikarbonát anyaga könnyű és rendkívül tartós, így ellenáll az időjárás viszontagságainak. A magról ültetett növények napközben megkapják a fejlődésükhöz szükséges napsütést, este pedig betakarhatjuk a polikarbonát tetővel, így minden oldalról védhetjük a hűvösebb éjszakáktól, hajnali hidegtől. Sőt, ha úgy adódik, hogy pár napra visszatér a hideg, a tető maradhat a kis ültetvényünkön, hiszen a víztiszta anyag átengedi a fényt, az anyag szigetelőképessége pedig megóvja a fiatal hajtásokat a talajmenti fagytól, hidegtől. A növények ilyen körülmények között zavartalanul fejlődhetnek, növekedhetnek. Ha magasabb házikót alakítunk ki, akkor ide ültethetjük tervezett zöldségeskertünk palántáit is, melyek, ha itt megerősödnek, majd kiültethetőek lesznek kora nyáron végleges helyükre, amikor már nem kell tartanunk a nagy hőmérséklet különbségektől. Az így gondozott növények erősebbek lesznek, hamarabb virágba borulnak, és a zöldségek korábban termőre fordulhatnak. 
 
A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag. Nedves ruhával letörölve könnyen tisztán tartható. Különböző vastagságban vásárolható, attól függően, hogy milyen hőszigetelési igénnyel számolunk. Ha most ültetünk magról, vagy most palántázunk, akkor elegendő a 10 mm-es lemezvastagság, ha tél végén már elszórnánk a magokat, érdemesebb a vastagabb anyagból barkácsolnunk.
Miért válassza a polikarbonátot? Sokkal olcsóbb és biztonságosabb, mint az üveg, így nemcsak gazdaságosabb megoldást jelent ez a választás, de nem is kell aggódnia élénk gyermeke biciklizése vagy mindig aktív kutyája rohangálása esetén sem attól, hogy komolyabb sérülést okozna egy esetleges nem várt ütközés a házikóval. Nagy előny, hogy nem lesz kiszolgáltatott az időjárás viszontagságainak, egy jégeső nem veri el a még gyenge, fejlődő hajtásokat, egyszerűen lezárjuk a tetőt, és a merev tábláról lepattannak a jégdarabok. Ezek a kis növényházak lehetővé teszik a kontrollált növénytermesztést független az időjárási körülményektől, és a tavaszi esőzések, széllökések ellen is védelmet nyújtanak. Biztosítják számunkra a növények korai ültetését, és az idényen kívüli termesztést is. 
 
Összességében a polikarbonátból készített növényházak vagy magas ágyások sokoldalúak, hatékonyak és ideális megoldást nyújtanak a tavaszi növénytermesztéshez.




Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

Polymetall
5.190 Ft +Áfa -tól /



Részletek

üregkamrás polikarbonát lemez

üregkamrás polikarbonát lemez

Brett Martin
3.990 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN