Eső elleni védelem polikarbonátból

Felemelő, feltöltő érzés gyönyörködni az őszi kertben

Csodás dolog reggel a teraszról szemlélni a felkelő nap első sugarait, egy kávé vagy tea mellett ráérősen beszélgetni. Vagy csak ülni csendben, és hallgatni a csiripelő madarakat, a természet hangjait. Elolvasni a napi híreket vagy kedvenc könyvünket lapozgatni, játszani a gyerekekkel, szemlélni a virágok fejlődését. Kortyolgatni a frissen szedett mentalevelekkel ízesített, hűsítő limonádét. Romantikus gyertyafényes estét eltölteni kettesben…
És ekkor megdörren az ég, és elered az eső. De miért épp most?

Eső elleni védelem polikarbonátból

Vége az idilli hangulatnak, jön a kapkodás, bosszúsan rámoljuk a kint hagyott holmikat, bútorokat

Az őszi esőben használhatatlanná válik a kellemes feltöltődést nyújtó teraszunk.
Ilyenkor azonnal felötlik bennünk, hogy kellene egy fedés a teraszra, hiszen óriási kincs, ha lakásunkhoz, házunkhoz terasz is tartozik, mely összekötő kapocs a ház lakótere és a kert, a természet között.
Életterünk egyre szűkül: iroda, munkahely, lakás, autó, posta, gyógyszertár, bevásárlóközpont stb.
Időnk nagy részét falak között, zárt térben töltjük. Természetes igény, hogy szabadidőnkben, home office-ban a legtöbbet szeretnénk a levegőn tölteni. 
Tudományosan igazolt, hogy a természetben töltött idő pozitívan hat az életminőségünkre, és gondoskodik a jó hangulatról, jó közérzetről is. A terasz „zöld nappaliként” és visszavonulási helyként szolgálhat, ezért az elmúlt évek tapasztalatai után egyre jobban értékeljük.
A terasz kitágítja a lakótér határait, otthoni környezetben is érezhetjük a természet közelségét.
Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az itt eltöltött idő mennyiségét és minőségét.
Eldönthetjük, hogy zárt, árnyékot adó, vagy fényáteresztő, polikarbonát fedést válasszunk.
A természetes fény, ami a terasz mögötti helyiségek megvilágítását, a növények fényigényét biztosítja, a polikarbonát tető felé billenti a mérleg nyelvét.
 

Több érv is a teraszfedés mellet szól


Például a teraszt áztató csapadék szakszerű fedéssel, jó vízelvezetéssel, csatornával összegyűjthető. Gyűjtő tartály létesítése esetén lesz mivel locsolni a kertet az aszályos időszakokban (szúnyogmentes kialakítást javaslunk).
A terasz megfelelő tájolása esetén fontos energetikai szerepe is juthat az épületben, mint a passzív napenergia-hasznosítás kiváló eszköze.  Főleg a tavaszi, őszi, téli időszakokban.
Ma már elérhetőek a nagy fényáteresztő képességű, a solar energia 60%-át visszaverő gyöngyház színű polikarbonát lemezek, melyek a nyári időszakban is biztosítják a kényelmet.
A teraszfedés legfontosabb funkciója mégis az esőtől, a lehulló levelektől, a hótól való védelem. 
A KSH adatai szerint 2022-ben a csapadékos napok száma Magyarországon 102 nap volt. Klímaszakértők szerint ez növekedni fog, ahogyan a hőségnapok száma is, időjárásunk egyre szélsőségesebbé válik.
 A csapadékos napok kellő védelem nélkül elég sok bosszúságot okoznak: a teraszunk, a kerti bútoraink, a virágaink védelem nélkül állnak az időjárás viszontagságai előtt. 
Ha jól megtervezett és kivitelezett a teraszfedésünk, elkerülhetjük ezt a bosszúságot.
 
Ahogy jön a zordabb idő, még mindig jó lenne nem beszorulni a négy fal közé.
 

Tehát kell egy fedés!


Jó, de hogyan fogjunk hozzá?
Kész rendszert vásároljunk, vagy magunk építsük?
Hogyan lesz ez gazdaságos, kihez fordulhatunk tanácsért?
Az biztos, hogy sok utánajárást, tervezést, és töprengést igénylő feladat.
Ha ebben a cipőben jár, írjon, hívjon, néhány ötlettel, műszaki információval talán tudunk segíteni, hogy élvezni tudja a terasz kényelmét anélkül, hogy aggódnia kellene a kellemetlen időjárás miatt.
 
E-mail: rendeles@polikarbonat.hu
Telefon: +36 (27)-540-190
 
  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2024.04.11
Itt a tavasz: üregkamrás polikarbonát barkácsoláshoz

A kis házikók nem igényelnek karbantartást, a polikarbonát anyag UV-védelemmel van ellátva, tartós, stabil, hosszú életű anyag.

BŐVEBBEN

2023.11.28
Eső elleni védelem polikarbonátból


Teraszunk megfelelő kialakítása, fedése, jelentősen befolyásolja az ott eltöltött idő mennyiségét és minőségét.

BŐVEBBEN

2023.10.26
Hogyan szereljünk polikarbonátot szakszerűen?


Bemutatjuk, hogyan tudja ön is szakszerűen beszerelni a polikarbonátot, milyen anyagokra és szerszámokra van ehhez szüksége.

BŐVEBBEN